Holistisch afvallen

De holistische levensstijl wordt steeds populairder, en dat is ook niet verwonderlijk; het is een aanpak waarbij alle aspecten van het leven even belangrijk zijn. Men gelooft binnen de holistische levensstijl dat échte voldoening, gezondheid en geluk enkel kunnen ontstaan als er balans is tussen deze factoren.

Holistisch leven is daarmee ook een goede manier om gezond af te vallen. Vaak willen mensen zo snel mogelijk kilo’s kwijtraken door niets of heel weinig te eten. Dit is echter slechts een kortetermijnoplossing. Een holistische levensstijl zorgt dat het afvallen op een gezonde manier gebeurt, en de effecten dus ook langer merkbaar blijven!

Afvallen met een holistische levensstijl

Bij een holistische levensstijl ligt de nadruk op balans, tussen voeding, beweging, mentale gezondheid, spiritualiteit en meer. Afvallen is meer dan gewoon minder eten dan je nodig hebt: er komen ook andere factoren bij kijken zoals stressniveau, beweging, de karakteristieken van het eigen lichaam en meer.

Bij holistisch afvallen is het belangrijk om de voeding goed te doen: natuurlijke voedingsmiddelen, onbewerkte voeding zonder al te veel suiker of verzadigde vetten, enzovoort. Vaak wordt aangeraden om intuïtief te eten met het oog op natuurlijke voeding. Op die manier kan vaak al een groot gewichtsverlies worden teweeggebracht!

Beweeg, beweeg, beweeg!

Daarbij mag de rol van beweging niet onderschat worden, en ook hier is balans essentieel. Veel mensen beginnen in één keer met intensief sporten, waardoor ze zich overbelasten en meer kwaad dan goed doen. Het geheim is om geleidelijk aan een sportroutine gewend te worden, waardoor het lichaam zich kan aanpassen. Uiteindelijk is het gevolg daarvan gezond gewichtsverlies. Maar dan kan ook enkel als men, weeral, intuïtief naar het lichaam luistert!

Kortom, holistisch afvallen is niet enkel mogelijk – het is ook veel gezonder dan een crash dieet met ongezonde beperkingen. Zeker als gezondheid op de eerste plaats staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *