3 tips voor gezond afvallen

gezond afvallen

Wil jij graag gewicht verliezen? Dan is de verleiding misschien groot om een crash dieet te volgen. Hoe minder je eet, hoe sneller je afvalt. Althans dat is de gedachte van veel mensen die willen afvallen. Maar vergis je niet, zo’n crash dieet doet vaak meer kwaad dan goed. Je lichaam mist veel belangrijke voedingsstoffen om gezond en vitaal te blijven. Hoe kan je dan het best gewicht verliezen? In deze blog delen we 3 tips voor gezond afvallen om jou te helpen bij het behalen van je streefgewicht!

Bereken jouw dagelijkse caloriebehoefte

Om op een gezonde manier af te kunnen vallen is het belangrijk dat je precies weet hoeveel energie je lichaam nodig heeft. Door je dagelijkse caloriebehoefte te berekenen kun je op een passende manier jouw eetpatroon aanpassen. De caloriebehoefte geeft aan hoeveel calorieën jouw lichaam dagelijks nodig heeft. Voor zowel alle fysiologische processen als voor de dagelijkse activiteiten die je uitvoert.

Het aantal calorieën dat je dagelijks verbruikt  afhankelijk van veel factoren, waaronder gewicht, vetpercentage en activiteitsniveau. Iemand die actief is verbruikt natuurlijk meer energie dan iemand met een zittend beroep. Zodra je weet wat jouw calorieverbruik is, kun je een calorietekort creëren om af te vallen. Aangeraden wordt om ongeveer 300 tot 500 kcal onder je dagelijkse energiebehoefte te gaan zitten.

Je kunt jouw caloriebehoefte online berekenen en op basis van deze gegevens een goed voedingsschema samenstellen.

Ga meer krachttraining doen

Krachttraining en afvallen? Is dat wel een goede combinatie? Ja zeker, krachttraining biedt veel voordelen als je wil afvallen. Daarom is het jammer om te zien dat veel mensen alleen cardio doen als ze wat kilo’s kwijt willen raken. Met cardio verbrand je veel calorieën en dit helpt dus zeker bij het verliezen van vet. Door te veel cardio oefeningen te doen kun je echter ook spiermassa kwijtraken. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Daarom is het erg belangrijk om krachttraining te doen als je wil afvallen. Niet zozeer omdat je met krachttraining zelf veel calorieën verbruikt. Het grote voordeel zit hem in het feit dat je meer spiermassa gaat opbouwen. En spiermassa verbruikt in rust ook energie, terwijl vetmassa dat niet doet. Wanneer je meer spieren hebt gaat je vetverbranding omhoog. Dit stimuleert dus het afvallen.

Om op gezonde wijze vet te verliezen raden wij dus aan om een combinatie van krachttraining en cardio te gebruiken. Krachttraining om je spiermassa te behouden en de stofwisseling te verhogen. Cardio om extra calorieën te verbranden en je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Een fatburner kan het afvallen ondersteunen

Vind jij het lastig om je gezonde voedingsschema vol te houden? Dan kan een fatburner misschien helpen. Niet omdat dit een wondermiddel is waar je ineens snel vet door verliest. Nee, dat kan helaas niet. Wel kan een goede fatburner ondersteunend werken bij het afvalproces. Ten eerste omdat deze de stofwisseling een kleine boost geven, ten tweede omdat ze het hongergevoel remmen.

De beste fatburners helpen je om gezonder te eten en de neiging om te snacken te verkleinen. Door ingrediënten als cafeïne, taurine en groene thee extract wordt de stofwisseling iets verhoogd. Andere stofjes zorgen ervoor dat het hongergevoel wordt geremd. Omdat je minder trek hebt wordt het makkelijker om onder je dagelijkse caloriebehoefte te blijven. Verwacht echter geen wonderen van dit soort supplementen. De basis voor gewichtsverlies is het aanpassen van je eetpatroon en meer bewegen.

Met deze 3 tips voor gezond afvallen heb je een grotere kans om je vetpercentage te verlagen en de resultaten vast te blijven houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *