Dit zijn de lekkerste Italiaanse gerechten!

lekkerste Italiaanse gerechten

Het is weer zomer, heerlijk! Echter zullen veel mensen dit jaar niet op vakantie gaan in verband met de corona crisis. Hierdoor moeten zij niet alleen het lekkere weer in Italië missen, maar ook het lekkere eten! Daarom hebben we in dit artikel de lekkerste Italiaanse gerechten voor je op een rij gezet. Zo kun je ook in Nederland deze zomer nog gewoon lekker genieten van de overheerlijke Italiaanse keuken.

Pizza

Wanneer iemand Italiaans eten zegt, denk je natuurlijk meteen aan pizza. Logisch ook, wie houdt er nou niet van pizza! Het fijne aan pizza is dat er zoveel verschillende soorten bestaan. Pizza Salami, Margarita, Hawaii, vegetarische pizza’s… De mogelijkheden zijn eindeloos, er is voor iedereen dus wel een geschikte pizza te vinden! Daarnaast zit er ook nog verschil in hoe de pizza bereid is. Zo zijn er bijvoorbeelde vettige pizza’s van een fastfoodketen, diepvriespizza’s van supermarkten en echte Italiaanse pizza’s van de pizzeria. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf een pizza te maken! Heb je geen zin om de hele supermarkt af te zoeken naar de benodigde ingrediënten? Dan kun je bij Feel Good Kitchen een pizzapakket bestellen. Hierin zitten alle ingrediënten die je nodig hebt om een overheerlijke pizza te bakken! 

Pasta

Naast pizza is uiteraard ook pasta een erg bekend en heerlijk gerecht. Wederom bestaan er verschillende soorten pasta. De bekendste hiervan zijn spaghetti, tagliatelle, penne, macaroni, tortellini en ravioli. Echter bestaan er nog veel meer pasta soorten! Ook zijn deze varianten vaak weer verkrijgbaar in onder meer spelt, tarwe, volkoren en glutenvrij. Wanneer je dus vaak dezelfde pastasoort eet, is het een leuk idee om eens te experimenteren met pastasoorten die je nog nooit op hebt! 

Risotto

Ook risotto mag uiteraard niet ontbreken als het gaat om Italiaans eten. Risotto is een rijstgerecht. Echte risotto wordt echter niet met standaard rijst gemaakt, maar met echte Italiaanse risottorijst. Deze heeft een ronde korrel en bevat de juiste hoeveelheid zetmeel voor een romige smaak. Naast de rijst worden hier nog andere ingrediënten aan toegevoegd, zoals kip, vis, groenten of kaas. Eén gedachte over “Dit zijn de lekkerste Italiaanse gerechten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *