Ontspan met een zelfmassage!

Massages worden steeds populairder. Dit is natuurlijk helemaal niet gek, want ze zorgen voor een boost in je lichaam. Een massage verlicht pijn, zorgt voor ontspanning en geeft je nieuwe energie. Dit zorgt ervoor dat de stress in je lichaam weg zal vallen. Maar wat nu als je geen partner hebt die je kan masseren? Probeer het dan zelf!

Tips voordat je begint aan een zelfmassage!

Om echt alles uit je zelfmassage te halen, hebben we een aantal tips voor je. Probeer je terug te trekken op een plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Haal vervolgens een paar keer rustig en diep adem. Leg alle accessoires die je kunnen afleiden even weg, zoals je horloge of telefoon. Let er daarnaast op dat je niet te veel eet van tevoren. Drink liever veel water voordat je begint met je zelfmassage. Let er daarnaast op dat je jezelf niet te hard masseert, dan kun je je eigen blesseren!

Dit heb je nodig voor een zelfmassage

Neem eens een kijkje online voor diverse accessoires, zoals een massageapparaat of een stressbal. Deze helpen je bij je zelfmassage. Wil je liever je voeten masseren? Dan is een voetroller echt iets voor jou. Deze zijn helemaal niet duur en zijn overal verkrijgbaar.

Wat kan ik allemaal zelf masseren?

Je kunt bijna je hele lichaam zelf masseren! Er zijn een aantal lichaamsdelen die je makkelijk kunt masseren, zoals:

  • Je enkels / voeten (met een voetroller)
  • Je buik (met een stressbal)
  • Je ogen (probeer dit met je handen)
  • Je nek (knijp zachtjes met één hand in je nek)
  • Je hoofd (Draai rustig rondjes op je voorhoofd)

Een rug of nek masseren gaat helaas wat lastiger. Wil je deze toch laten masseren? Neem dan hier eens een kijkje. Je kunt hier gemakkelijk een massagesalon naar keuze selecteren, waar je een heerlijke massage kunt nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *