Voordelen van een voedingsschema

Wil je op je voeding letten, maar weet je niet zo goed hoe? Wil je nu eindelijk eens die kilo’s er vanaf halen, maar lukt het niet? Dat is vervelend. Een voedingsschema kan de uitkomst zijn. Met een voedingsschema weet je wat je eet en kun je dus nooit te veel eten. Wil je meer voordelen van een voedingsschema weten? Lees dan verder!

Je eet nooit te veel

Als je een voedingsschema gebruikt dan eet je nooit te veel. Veel mensen zijn niet goed in het inschatten van de portiegroottes en het aantal calorieën. Een voedingsschema helpt je hierbij. Daarin staat precies hoeveel je mag eten en wat je mag eten. Zo kun je dus nooit te veel eten. Als je doel bijvoorbeeld afvallen is, dan gaat dit een stuk eenvoudiger. 

Geen slechte beslissingen

Als je een voedingsschema gebruikt is de kans op slechte beslissingen kleiner. Je hebt een drukke dag gehad en staat in de supermarkt. Je hebt honger en je wilt eten. De kans dat je dan iets ongezonds haalt, is groter. Met een voedingsschema is de kans kleiner dat je ongezond eet, omdat het gerecht dat je eet al vaststaat. 

Scheelt tijd

Het gebruik van een voedingsschema scheelt tijd. Vaak weet je nog niet wat je gaat eten en moet je hier even over nadenken. Je wilt wel gezond eten, maar het is moeilijk om dat snel te bedenken. Je staat dan in de supermarkt en haalt toch iets wat makkelijk klaar te maken is. Een voedingsschema geeft aan wat je moet eten waardoor je hier niet over hoeft na te denken. Het scheelt dus en tijd en je eet gezond.

Een persoonlijk voedingsschema

Een voedingsschema kun je persoonlijk laten maken. Dit schema is op maat gemaakt voor jou en er wordt rekening gehouden met jouw specifieke situatie. Zo wordt er onder andere rekening gehouden met je lengte, gewicht, lichaamsbouw en doelstelling. Wil je bijvoorbeeld afslanken dan is het goed om op je calorieën te letten. Wil je spiermassa aankomen dan is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Het is dus belangrijk dat het voedingsschema dat je volgt bij je past en ook bij je doelstelling past.

Conclusie

Als je een voedingsschema gebruikt zijn er een aantal voordelen. Je eet nooit teveel, het scheelt tijd en je neemt minder snel slechte beslissingen. Dit geldt natuurlijk alleen als je je aan je voedingsschema houdt. Zorg er dus voor dat je de discipline hebt om een voedingsschema te volgen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *