De effecten van alcohol

Wat gebeurt er na met jouw lichaam als je alcohol drinkt en wat zijn effecten die op lange termijn schadelijk zijn? Hoe ziet je lichaam eruit met een verslaving en hoe schadelijk is het nou echt? Dit zijn vragen die ik heb onderzocht en zo mensen hoop door te geven dat alcohol daadwerkelijk gevaarlijk is.

Hoe werkt alcohol?

Met het drinken van alcohol komt het via je slokdarm, je maag en dunnen darm in jouw bloed terecht waardoor het verspreid wordt over je hele lichaam. Zo komt het dus ook uiteindelijk terecht in je hersenen. Als alcohol dan in je hersenen is aangekomen voel je als persoon waarschijnlijk licht in je hoofd. Na een tijdje zullen hierdoor ook bij mensen het zich uiten als blijer zijn, meer praten en minder remmingen hebben.

Slechte effecten

Het is bekend dat alcohol niet goed is voor je lichaam maar wat heeft nou last in je lichaam van de alcohol? Bekend bij veel mensen is dat het slecht is voor je lever, dit komt doordat je lever slechte en vreemde stoffen afbreekt voor je lichaam. Het duurt dan ook lang voor dat je lever alcohol totaal heeft afgebroken, één glas duurt 1,5 uur om helemaal weg te zijn uit het lichaam. Door alcoholisme kan de afbreekfunctie van de lever verstoren wat kan leiden levercirrose wat weer kan leiden tot dood.

Je keelholte heeft ook door overmatig gebruik van alcohol meer kans op kankervorming, zelfs vrouwen die meer dan 2 glazen per dag drinken zouden een vergroot kans op borstkanker hebben.

Bron: www.connection-sggz.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *