Op dieet? De holistische visie voor duurzaam resultaat

holistische visie

Vaak beslissen mensen heel impulsief om te gaan diëten en dit doen zo dan ook even vaak heel drastisch. Zichzelf uithongeren, iedere calorie tellen en als een gek aan het sproten slaan. Mooi op heel korte termijn, de kilo’s zullen er inderdaad heel snel afvliegen… maar helaas ook even snel en zelfs sneller terug bijkomen. De holistische visie gaat voor mooie resultaten op lange termijn.

De juiste voeding voor alle holistische niveaus

Bij een dieet denken we vaak enkele aan voeding en beweging, en hoewel dit inderdaad belangrijk is, zij er meer zaken die een grote invloed hebben dan je op het eerste zicht zou denken. Bij de holistische visie gaat men ervan uit dat alle holistische niveaus dienen gevoed te worden. Die niveaus staan gelijk met de zintuiglijke waarnemingen zien, horen, voelen, ruiken, weten en proeven. Pas als al deze niveaus op evenwaardige voet staan met elkaar, zullen goede en blijvende resultaten kunnen geboekt worden.

Fysiek, mentaal, emotioneel, en spiritueel moet de “voeding” juist zitten om evenwicht te kunnen bekomen. Niet alleen wat je fysiek eet speelt een rol, ook hoe je je gedachten, je gedachten, je emoties en je spiritualiteit voedt hebben een grote invloed.

Geen dieet maar een levenswijze

Misschien klinkt het allemaal wat abstract en kan je er je moeilijk iets bij voorstellen. Ga uit van je intuïtie en laat deze je op alle niveaus leiden naar de juiste “voeding”. Bewuste keuzes maken die leiden naar een algemeen beter welbevinden. Door het bewust omgaan met je keuzes zal je andere keuzes maken die uiteindelijk niet alleen het probleem van overgewicht zullen oplossen maar tegelijkertijd ook de oorzaken zullen aanpakken en wegnemen. Een gezond en duurzaam resultaat zal hiervan het gevolg zijn.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *