Een koolhydraatarm dieet: is het wat voor mij?

Koolhydraatarm dieet

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een koolhydraatarm dieet. Je zou er tot wel twee kilo per week mee kunnen afvallen en dat zonder een hongergevoel! Maar wat houdt een koolhydraatarm dieet in en hoe doe je het? Vind het hier uit!

Koolhydraatarm en meer vet

De naam zegt het natuurlijk al: tijdens een koolhydraatarm dieet eet je minder koolhydraten. Tijdens het dieet eet je zo’n 50 – 100 gram koolhydraten per dag. Bij een normaal dieet is dat al gauw meer dan 150 gram koolhydraten. Maar wat eet je dan in de plaats van deze missende koolhydraten? Je vervangt het grotendeels door vlees, vis, groenten, noten, zaden en pitten. Je eet dan dus wel meer vetten dan normaal, maar dat is gebruikelijk bij een koolhydraatarm dieet. Veel mensen denken dat vetten niet thuishoren in een dieet waarbij je wil afvallen en zijn bang dat ze daardoor dik worden. Je hoeft je daar helemaal geen zorgen over te maken tijdens een koolhydraatarm dieet. Gezonde eiwitten en vetten zorgen niet per se voor overgewicht. Veel koolhydraten kunnen daar wel voor zorgen. Ook blijkt dat een koolhydraatarm dieet 2,3 keer effectiever is dan een vetarm dieet. Bovendien laten andere onderzoeken zien dat een koolhydraatarm dieet het jojo-effect vaak voorkomt en visceraal vet vermindert.

Voordelen koolhydraatarm dieet

Het koolhydraatarm dieet brengt ook een aantal voordelen met zich mee. Zo kan het het jojo-effect voorkomen, vermindert het visceraal vet, verbetert het de bloeddruk, vermindert het acne en verlaagt het de eetlust. Dit zijn dus allemaal positieve bijkomende effecten. Daarnaast hoef je tijdens het koolhydraatarme dieet ook geen calorieën te tellen of te compenseren en sporten. Het enige wat je hoeft te doen is koolhydraatarm te eten.

Een aantal tips tijdens een koolhydraatarm dieet

Tijdens het dieet kies je het beste voor zuivel zonder een smaakje, de naturel versie van het product dus. Vlees en vis koop je het best onbewerkt en nog beter zonder ingrediëntenlijst. Dan weet je namelijk dat er niks aan toegevoegd is. Bij kaas moet je opletten, het is namelijk wel koolhydraatarm, maar bevat wel veel calorieën. Hierom kun je het beter vermijden als je wil afvallen.

Gelijk beginnen met een koolhydraatarm dieet

Wil je gelijk lekker aan de slag? Maar heb je nog wel wat meer info nodig voor je begint? Ga dan snel naar Puurfiguur.nl en leer nog veel meer over het koolhydraatarme dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *