Gezond eten met een Römertopf

Gezond eten is belangrijk. Wanneer je je lichaam de juiste voedingsstoffen en bouwmaterialen geeft die het nodig heeft, dan zal je lichaam je belonen met meer energie, uithoudingsvermogen en mentale scherpheid. Ook zul je je beter voelen in het dagelijks leven. Voor veel mensen is het lastig om gezond te eten. Er zijn duizenden verschillende diëten en leefwijzen waaraan je jezelf kunt houden. Maar wist je dat het niet moeilijk hoeft te zijn? Wanneer het aankomt op gezond eten en leven, krijg je vaak al de meeste resultaten door je te focussen op een aantal fundamentele zaken. Wat zijn dit? Het betekent onder andere dat je zo min mogelijk eten uit verpakkingen eet. En dat je voldoende groente en fruit eet elke dag. En toevallig kun je dit perfect doen met de Römertopf:

Alle vitamines en mineralen blijven behouden

De Römertopf is een speciale ovenschaal die je kunt gebruiken om gezond te eten. Het concept bestaat al duizenden jaren, zelfs de Romeinen kookten al in een pot die leek op de Römertopf. Het grootste voordeel van de Römertopf is dat wanneer je erin kookt, alle vitamines en mineralen behouden blijven. Wanneer je kookt in een normale kookpan, dan kunnen de vitamines en mineralen uit de groente snel verdampen. En dat betekent dat je kwaliteit van je eten minder wordt. Hoe meer voedingsstoffen er in je eten zitten, hoe beter je je zult voelen.

Zet het deksel van tevoren 15 minuten in koud water

Hoe is het mogelijk dat de Römertopf de vitamines en mineralen behoudt? Simpel: voor gebruik zet je de Römertopf 15 minuten in koud water. Dit zorgt ervoor dat de deksel water in zich opneemt, en wanneer je het in de oven zet, dan zal de Römertopf functioneren als een oven in een oven. Alle vitamines en mineralen die verdampen uit de groentes blijven bewaard in de waterdamp die in de Römertopf zit. Later wanneer deze afkoelt, zullen deze vitamines weer terugkomen op de groente waardoor je gezonder eet. Belangrijk bij koken met een Römertopf is dat je deze nooit in een voorverwarmde oven mag zetten. Dit temperatuurverschil kan ervoor zorgen dat de Römertopf barst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *