Afvallen in een scootmobiel

Beweging is een belangrijke factor om gezond en slank te blijven. Wanneer u minder mobiel bent is dit vaak lastig. Zeker wanneer u afhankelijk bent van een scootmobiel. Gelukkig kunt u slank blijven of worden door enkel  op uw voedingspatroon te letten. Slank en gezond blijven zonder beweging is mogelijk, maar het is haast niet mogelijk om af te vallen wanneer u ongezond eet maar wel veel sport. Met deze eenvoudige tips leest u hoe u eenvoudig kunt afvallen zonder dat u hoeft te bewegen of te sporten!

1. Eet kleinere porties

We eten om energie binnen te krijgen. Deze energie heb je nodig om te kunnen leven en te bewegen. Wanneer u minder mobiel bent, heeft u ook minder voedsel nodig. Immers, u energiebehoefte ligt lager. Probeer kleinere porties op te scheppen bij het avondeten of eet een boterham minder tijdens de lunch.

2. Haal zo min mogelijk ongezonde producten in huis

Koop zo min mogelijk ongezonde producten zoals chips, koekjes en snoep. Voedsel wat u niet in huis heeft, kun u ook niet eten. Koop daarentegen gezonde snacks. Zo zijn er handige snoepgroentes verkrijgbaar. Probeer daarnaast ongezonde producten thuis niet in het zicht te plaatsen en gezondere producten wel. Hierdoor kom je minder snel in de verleiding om te snoepen.

3. Eet vezelrijke voeding

Vezels in voeding zorgen er voor dat je langer verzadigd blijft na het eten. Door dit verzadigde gevoel ben je minder snel geneigd om te gaan snacken. Bovendien zorgen vezels er voor dat koolhydraten langzamer worden afgebroken. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel stabiel en voel je je energieker gedurende de dag.

4. Drink veel water

Naast dat het goed is voor je lichaam om voldoende water te drinken, val je hier ook nog eens van af. Bovendien is het een goed alternatief voor zoete drankjes zoals frisdank en vruchtsappen. Gezoete drankjes bevatten vaak veel suikers. Omdat drinken niet vult, krijg je ongemerkt veel calorieën binnen zonder dat je het merk. Drink je liever geen water? Thee of koffie (niet te veel) zonder suiker is ook een goed alternatief.

Kortom, het is zeker mogelijk om gewicht te verliezen wanneer u minder mobiel bent. Met bovenstaande tips kunt u al eenvoudig uw voedingspatroon aanpassen, zonder ingewikkelde diëten te volgen. Bent u enigszins mobiel en maakt u gebruik van een opvouwbare scootmobiel? Dan is het voor uw gezondheid aan te raden om minimaal 30 minuten per dag te bewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *