Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten houdt in dat je levensmiddelen eet die niet zo veel koolhydraten bevatten en waarbij er geen suikers bij zijn toegevoegd. Deze levensstijl noemen ze ook wel het koolhydraatarm dieet. Eigenlijk is het geen dieet, maar een levensstijl omdat je het voor langere tijd kunt volgen. Het is namelijk erg gezond om minder koolhydraten te eten en dan met name de toegevoegde suikers vermijden. Eigenlijk kun je het zo bekijken, dat koolhydraatarm eten een erg gezond eetpatroon is.

Afvallen en koolhydraatarm dieet

Er zijn veel mensen die koolhydraatarm eten omdat ze willen afvallen en dit combineren met sport. Anderen beginnen met het koolhydraatarm dieet om iets gezonder te leven en een gezonde leefstijl te hebben. Veel mensen denken dat het super ingewikkeld is om gezond en koolhydraatarm te eten, maar dat valt echt heel erg mee!

Vermijd toegevoegde suikers en snelle koolhydraten

Slechte koolhydraten zitten vooral in levensmiddelen waarbij suiker bij is toegevoegd, neem een voorbeeld aan snoepjes. Snoep bevat veel suiker en zijn ook heel erg zoet, maar dat komt dus door de suiker wat is toegevoegd in je snoep. Slechte koolhydraten zijn geen natuurlijke suikers.

Goede koolhydraten zitten vooral in levensmiddelen waarbij er geen extra suikers zijn toegevoegd. In deze producten zitten alleen de natuurlijke suikers, neem een voorbeeld aan fruit. Sommige fruit soorten kunnen best wel zoet zijn en dat komt door de hoeveelheid suikers die in de fruit zit, maar deze suiker is goed voor je om binnen te krijgen want het zijn natuurlijke suikers. Al is het natuurlijk nooit gezond om te veel suiker binnen te krijgen, ook niet als je veel fruit eet. Te veel suiker wordt namelijk altijd omgezet tot lichaamsvet. Probeer daaorm maximaal twee stuks fruit per dag te eten en kies voornamelijk fruitsoorten die laag zijn in koolhydraten. Denk aan bosvruchten of een kiwi bijvoorbeeld.

Bereken je BMI

Als je koolhydraatarm gaat eten om af te vallen dan is het verstandig om jezelf eerst te wegen en te kijken hoeveel je BMI is, zo kan je het beste inschatten hoe veel je ongeveer moet afvallen. Hou je gewicht ook bij door jezelf één keer in de week te wegen, door dit te doen kan je zien of je vooruit gang boekt of niet. Je zou eventueel ook je buik omtrek kunnen meten om te weten of je buik ook smaller begint te worden.

Verdeel je koolhydraatarme eetmomenten over de dag

Het is ook belangrijk om zes keer per dag te blijven eten. Zes keer is:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Avond eten
  • Drie tussendoortjes.

Door zo vaak te eten op een dag, blijft je lichaam in werking van binnen en gaat het verteren beter en sneller. Ook voorkom je zo dat je honger krijgt en ongezond gaat snacken. Als je honger heb, heb je nou eenmaal minder zin om nog in de keuken te staan en kies je sneller voor een kant-en-klare- maaltijd of snack. Probeer slim te zijn door deze trucks toe te passen. Hierdoor zul je gezondere keuzes maken en dat is wat je wilt toch?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *