De kracht van paddenstoelen supplementen

Paddenstoelen supplementen winnen de laatste tijd veel aan populariteit. Dit is niet verrassend; ze zijn niet alleen lekker en voedzaam, maar ook uiterst gezond en hebben veel voordelen voor onze gezondheid. In dit artikel zullen we je de verschillende voordelen van paddenstoelen supplementen van paddenstoelenpost uitleggen, hoe ze werken in ons lichaam en welke supplementen je zou moeten overwegen om te proberen.

Versterk ons immuunsysteem

Paddenstoelen supplementen zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen, waaronder polysacchariden zoals beta-glucaan. Dit stofje activeert witte bloedcellen waardoor het immuunsysteem gestimuleerd wordt. Hierdoor kunnen onze lichamen ziektes beter bestrijden en worden we minder snel ziek. Medicinale paddenstoelen zoals Reishi , Shiitake en Cordyceps worden veel gebruikt vanwege hun krachtige immuun versterkende eigenschappen.

Vermindert stress en angst

Naast het versterken van ons immuunsysteem, hebben veel paddenstoelen supplementen ook adaptogene eigenschappen. Dit houdt in dat ze ons lichaam kunnen helpen om te gaan met stress. Reishi is hier een voorbeeld van, deze paddenstoel bevat de stof triterpenoïden en polysacharides die kunnen helpen bij het verlagen van het cortisolniveau (het stresshormoon) waardoor we ons kalmer voelen.

Goed voor de spijsvertering

Paddenstoelen supplementen kunnen ook helpen bij de spijsvertering. Hoewel ons lichaam paddenstoelen van nature al goed kan verteren, kunnen supplementen zoals een rijstvlok of Myco complex ook helpen bij de spijsvertering. Dit komt door de polysachariden in paddenstoelen, dit kan ons lichaam helpen bij de vertering van vezels, eiwitten en vetten.

Helpt bij het verbeteren van de algehele gezondheid

Veel medicinale paddenstoelen zijn een bron van antioxidanten en hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor kunnen deze supplementen helpen bij aandoeningen zoals artritis, cardiovasculaire aandoeningen en zelfs kanker. Cordyceps wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt bij mensen die lijden aan astma of bronchitis, het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan de longfunctie verbeteren.

Ervaar meer energie en uithoudingsvermogen

Paddenstoelen supplementen bevatten vaak actieve stoffen zoals triterpenoïden. Deze stoffen helpen bij het verbeteren van het uithoudingsvermogen en de prestaties. Cordyceps is hier een goed voorbeeld van. Deze paddenstoel heeft in verschillende studies bewezen dat het uithoudingsvermogen en de atletische prestaties verbeteren.

Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op paddenstoelenpost.nl!

paddenstoelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *