Kikkererwten roosteren, zowel als snack als voor in de salade

Kikkererwten roosteren

Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze op zoek zijn naar mogelijkheden om bijvoorbeeld gezonder te gaan snacken. Er zijn door de jaren heen wat dit betreft best een aantal nieuwe recepten verschenen die je daarbij kunnen helpen. Neem nu bijvoorbeeld kikkererwten roosteren. Wanneer je dit doet zal je kunnen vaststellen dat je eigenlijk de beschikking krijgt over twee verschillende soorten gerechtjes. Enerzijds kan je de geroosterde kikkererwten daadwerkelijk gaan gebruiken als snack, maar daarnaast smaken ze ook overheerlijk in een salade. Wil jij graag ontdekken hoe je dit voor mekaar kan krijgen en wat nu precies de beste receptuur is? Lees dan vooral snel verder! 

Wat heb je allemaal nodig voor kikkererwten roosteren?

Het spreekt voor zich dat je voor het roosteren van kikkererwten in eerste instantie bepaalde zaken in huis zal moeten halen. Veel mensen beginnen in de praktijk aan een recept als deze zonder eerst even te controleren of ze alle benodigdheden wel in huis hebben. Dat is natuurlijk niet zo interessant. Op z’n minst moet je de onderstaande zaken kopen:

  1. Ongeveer 800 gram kikkererwten in blik;
  2. Eén eetlepel baharat kruidenmix;
  3. Vier eetlepels koolzaadolie;
  4. Eén theelepel zeezout;

Heb je de bovenstaande zaken in huis gehaald? Dan zal je kunnen vaststellen dat je over al datgene beschikt wat je nodig hebt om met dit recept aan de slag te kunnen gaan. Let wel, in de praktijk is het uiteraard ook mogelijk om hier deels vanaf te stappen. Zo kan je bijvoorbeeld zonder probleem de baharat kruidenmix vervangen door bijvoorbeeld kerriepoeder of een ander mengsel waar jouw voorkeur naar uitgaat. Een beetje spelen met de ingrediënten is dus zeker mogelijk.

Hoe moet je kikkererwten roosteren?

Het eerste wat je moet doen voordat je over kan gaan tot kikkererwten roosteren is de oven verwarmen op een temperatuur van 210 graden. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet. Vervolgens ga je de kikkererwten uitspreiden over een propere theedoek. Dep droog, ga over tot het verwijderen van de losse schilletjes en dep de kikkererwten vervolgens nogmaals droog.

Gezond eten – tips voor een gezonder leven!

Vervolgens ga je voor kikkererwten roosteren de kikkererwten mengen met de baharat of het andere kruidenmengsel van je keuze. Bovendien meng je ze uiteraard ook met de olie en het zout. Verspreid vervolgens het geheel over een bakplaat die is bekleed met bakpapier en rooster het geheel voor ongeveer 40 minuten. Dit bij voorkeur in het midden van de oven. Na ongeveer 15 à 30 minuten is het mogelijk om het mengsel om te scheppen. In het bijzonder de laatste 10 minuten is het zeer belangrijk om het geheel goed in het oog te houden. Je wil namelijk niet dat de erwten te donker worden. Was jij dus op zoek naar meer informatie over kikkererwten roosteren en zocht je meer in het bijzonder naar een eenvoudig, maar toch interessant recept om gebruik van te maken? Dan heb je op deze pagina meer dan waarschijnlijk precies datgene gevonden waar je naar op zoek was. Zo kan jij lekker genieten van een heerlijke snack of een fijne aanvulling op je salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *