Allergievriendelijk koken

Wie allergische of tolerant is voor bepaalde voedingsmiddelen weet dat eten soms gepaard gaat met angst, angst om ziek te worden. Allergeenvrij koken vraagt een nieuwe kijk op voeding, maar ook genieten hoort er zeker bij. Dat bewijst Allergievriendelijk koken. Dit kookboek bevat talloze recepten zonder gluten, lactose, soja, noten en andere allergenen. Speciale aandacht gaat naar de voedingswaarde van de vervangproducten, want eenzijdig eten kan leiden tot tekorten. De smaak blijft steeds wel voorop staan. Je vindt verrassende recepten als mediterrane aardappelcrackers, pittige kippennuggets, gevulde koolrabi met quinoa, veenbessenscones, maar ook klassiekers al gegratineerd witloof, pizza, quiche, chocomousse, cake,…Wendy Rose Scheers is gezondheidstherapeute, lifecoach én ervaringsdeskundige op het gebied van voedselallergie. Als moeder vindt ze niets heerlijker dan haar gezinsleden te zien genieten van het eten dat ze met zorg en liefde heeft bereid. Helaas bracht het koken voor huisgenoten met een allergie vaker frustratie en teleurstelling teweeg dan plezier en gezelligheid. Jarenlang verdiepte Wendy zich daarom theoretisch en praktisch – door het koken van een dagelijks ‘allergiepotje’ – in allergeenvrij koken. Het resultaat is dit kookboek, geproefd en goedgekeurd door Wendy’s huisgenoten. “Ik ben echt echt echt onder de indruk van je boek.Dit is niet zo maar een boek met een paar recepten. Echt heel uitgebreid en veel informatie. Ondanks het feit dat ik geen allergieen heb of denk te hebben, vond ik het heel interessant.” (Mieke J.)”Ik had er één gekocht voor een vriendin en vind ‘m zo super dat ik er zelf ook één wil, allergie of geen allergie! Keiveel leuke creatieve receptjes!” (Rita V.)”Wendy, ik ben blij met dat boek. Het geeft duidelijk aan wat glutenvrij is en wat niet. Dat was mij soms een raadsel.” (Marleen V.)”Je inleiding “samen aan tafel” is werkelijk pàkkend hoor ! Chapeau

€ 24.99

Naar de website

Post Author: